Tiggerne uten et overnattingstilbud

Kirkens Bymisjon i Drammen har på nytt henvendt seg til Drammen kommune i håp om å finne lokaler der tiggerne kan sove til vinteren. Nå jobber de på spreng for å finne ledige lokaler innen 1. november.

– Vi trenger virkelig et mirakel nå, sier Windstad.

Trodde alt var i boks

Jon Ivar Windstad

Jon Ivar Windstad, leder i Kirkens Bymisjon i Drammen.

Foto: Harald Inderhaug

Siden i våres har Kirkens Bymisjon vært i forhandlinger med en utleier. Det var kun formaliteter som gjenstod før sommerferien, ifølge Windstad. Men utleier trakk seg i tolvte time.

– Vi var i grunnen enige om det meste. Pris var avtalt, og vi hadde søkt om bruksendring. Men nå etter sommerferien, fikk vi vite at styret hos utleieren likevel ikke var fornøyd med prisen og har leid lokalet ut til andre, forteller Windstad.

KrF tar saken opp i bystyret

Windstad vil ikke si hvilket lokale i byen det var snakk om fordi man ikke kom til enighet.

– Vi håper Drammen kommune kan tilby lokaler til lån eller leie, og at det ordner seg, sier Windstad.

Kristelig folkeparti tar opp saken i bystyret i kveld.

Odd Gusrud (Krf)

Odd Gusrud, gruppeleder for KrF i Drammen.

Foto: Maria Kommandantvold / NRK

– Kommunen har et ansvar. I fjor tok det private næringslivet et ansvar og skaffet lokaler til tiggerne. Nå mener jeg det er på tide at kommunen tar ansvar i år, sier Odd Gusrud, gruppeleder for partiet.

Også i fjor høst ble det jobbet intenst for å finne ledige lokaler for tiggerne. Det løste seg til slutt da det ble inngått et leieforhold i Globusgården på Strømsø.

Mener det finnes ledige lokaler

Gusrud sier han fikk høre at gymsalen i den nedlagte Strømsø skole står ledig.

– Hvis det er riktig at denne gymsalen står ledig, mener jeg at vi bør handle og hjelpe dem. Der er det plass og toaletter og dusj. Og Kirkens Bymisjon er flinke til å håndtere det praktiske, sier Gusrud.

– Kommer dere til å følge opp dette?

– Det må vi følge opp. Vi har en forpliktelse overfor disse familiene som har vært her i mange år. Kirkens Bymisjon kjenner dem. Jeg mener kommunen må legge bredsiden til for å avhjelpe mennesker i en vanskelig situasjon, sier Gusrud.